Heerlijk jeugdboek
Oonya gaat over een meisje dat opgroeit in Goyan. In Goyan heeft iedereen een bijzondere kracht. Wanneer Oonya 15 jaar wordt , komt ze haar kracht te weten en is er wel iets heel bijzonders aan de hand.
Oonya gaat samen met haar vader op pad naar andere werelden. In de eerste wereld wonen de trollen en elfen. Daar ontmoet ze de Selwyn, een blond elfenmeisje. Daarna reizen ze door naar de wereld van de dwergen , waar Oonya en haar vader gaan jagen. Daarna ga ze weer terug naar huis.
Op een dag gaat haar vader alleen op 9ad voor een belangrijke taak. Oonya's vader komt niet terug en Oonya gaat hem achterna en reist door verschillende werelden met bijzondere magische wezens. Zal ze haar vader vinden?
Het verhaal wordt verteld in de ik-vorm en wordt verteld vanuit de ogen van Oonya. Wanneer Oonya haar vader gaat zoeken , wordt er ook verteld vanuit haar reisgenoten die ze in verschillende werelden ontmoet. In het begin was het even verwarrend, maar toen het eenmaal duidelijk was, gaf dit een extra dimensie aan het verhaal.
De werelden worden levendig beschreven en zag ik zo voor me. Mede door de prachtige illustraties van Sigrid Coymans. Elke wereld heeft ook zijn eigen symbool die bij het begin van de hoofdstukken en onderaan bij de bladzijdes staan, zodat altijd duidelijk is in welke wereld Oonya is.
Oonya, haar vader,haar vriendin Selwyn en al haar reisgenoten hebben allemaal duidelijke karakters. Zo is Oonya van jongs af aan een enorme doorzetter.
Het verhaal gaat vooral over doorzettingsvermogen, maar ook vriendschap, samenwerking en opkomen voor een ander. Het is heerlijk om tussen de verschillende werelden te reizen en alle magische wezens te ontmoeten.
Alhoewel het verhaal geen plottwists kent, is het een heerlijk verhaal om te lezen . Het verhaal is vlot geschreven en er gebeurt voldoende. Voor kinderen vanaf 10 jaar en volwassenen die nog steeds het jonge meisje of jongen niet kwijt is geraakt.
Het blijft jammer dat ik bij Hebban geen halve sterren kan geven, want dit verhaal verdient 4, 5 sterren!