Leuke start van een serie

Het Boekenbijtje Het Boekenbijtje
25 mrt 2023

Ik las dit boek tijdens de afscheidstour. De dames gaan dit verhaal herschrijven en stuurde het boek nog langs een aantal Nederlandse en Vlaamse bookstagrammers.

Het verhaal volgt Ainsley (Ains) en Lilian (Lili) . Ainsley helpt gescheiden stellen bij het verdelen van de eigendommen. Na een mislukte relatie vertrekt ze naar de Dominicaanse Republiek om een Cabana van een pas gescheiden stel te gaan bekijken .

Lili is dierenarts en haar beste vriend en collega, David, trouwt op de Dominicaanse Republiek. Lili is zijn getuige.

Hoe dichter Lili en Ains bij hun bestemming komen hoe meer ze rare dromen krijgen over elkaar. Uiteindelijk ontmoeten ze elkaar en blijken ze buiten hun haren heel veel op elkaar te lijken.

Tijdens het feest van Dia de los Muertos, wordt al iets duidelijk....

Het verhaal voelt als een feelgood, maar daar komt ook een beetje fantasy en mythologie bij kijken.

De personages zijn leuk beschreven. Het feelgood gedeelte van dit boek is behoorlijk voorspelbaar, maar daar is op zich niets mis mee. De fantasy en mythologische gedeelte is wat het boek tot een uniek verhaal maakt. Ik vind de combinatie dan ook heerlijk om te lezen

Het verhaal miste soms wat vaart doordat er veel uitgelegd werd en wat minder dialogen waren. Ik denk zelf doordat het komt om eeen basis voor de serie te leggen, maar dit zou ook prima in een dialoog vorm kunen. Doordat de hoofdstukken afwisselend Ains en Lili volgen, worden nadat ze .elkaar ontmoet hebben sommige stukken twee keer verteld. Een keer door de ogen van Lili en een keer door de ogen van Ains. Dit voegde voor mij niet veel toe.

De schrijfstijl is fijn, al is het wel altijd even wennen om Vlaams te lezen. Ik vind het ook altijd wel iets charmants hebben.

Ik vond de idee achter het verhaal fantastisch en ik ben ook dan benieuwd hoe Nikky en Sara ( de auteurs achter Fiona Gothfield) gegroeid zijn. De herschreven versie zal ik dan ook zeker gaan lezen. Voor deze versie 3,5 sterren.

Meer recensies van Het Boekenbijtje