Heerlijke tiener feelgood
Weerzien in Parijs is het tweede deel van de Babet serie. Dit deel speelt zich anderhalf jaar na het eerste boek af.
Babet is ondertussen eerstejaars student en wordt gevraagd of ze stage wil lopen in Parijs. Na wat overwegingen gaat ze er vol voor. In het huis waar ze gaat wonen tijdens de stage ontmoet ze al leuke vriendinnen.
Haar stage heeft een minder goede start. Ze krijgt alleen maar de rotklusjes. Nadat ze voor zichzelf opgekomen is, mag ze een event organiseren. Daarbij komt ze een oude bekende tegen die haar leven weer op zijn kop gooit.
Soms zie je een oproep voor een blogtour, soms wordt je gevraagd en soms heb je genoten van een blogtour van een eerder deel, dat je bij het volgende deel gelijk wil weten of er dan ook een blogtour komt. Dat laatste was bij mij het geval bij de Babet serie. Het eerste deel speelde zich af op een Franse camping en bracht zoveel goede herinneringen boven.
Bij dit deel geen herinneringen, want ik ben nog nooit in Parijs geweest, maar mijn dochter wilde gelijk een reisje naar Parijs plannen.
Dit boek leest echt weer als een trein. Babet is een heel realistisch meisje, net de nodige onzekerheden. Haar gedachtes en twijfels komen er goed naar voren en ik leefde echt met haar mee.
De schrijfstijl is makkelijk en vlot. Het boek is ook toegankelijk voor meiden die wat minder graag met de neus in de boeken zitten. De sfeer is ook lekker gezellig en luchtig.
Het verhaal zit goed in elkaar en misschien iets voorspelbaar, maar dat "boeit niet " (zoals mijn dochter het zou zeggen). Dit is een boek om vrolijk van te worden. Dat deed het zeker, zowel door de vrolijke kaft als door het verhaal zelf.
Ik kan nu al niet wachten op deel 3.
Kortom Weerzien in Parijs is weer een geweldig boek over Babet, over vriendschap, liefde, twijfels en voor jezelf opkomen. Een boek dat me even weer een aantal jaar terug in de tijd brengt.
Bedankt @kokboekencentrumjeugd en @koornbergspronk voor het recensie exemplaar
#gekregen #recensieexemplaar #weerzieninparijs