Een intens verhaal
Lucie is alleen met haar moeder. Ze weet niet eens wie haar vader is. Met zijn tweeën zijn ze behoorlijk vaak verhuisd voor het werk van Lucie's moeder. In elke dorp, stad of gehucht is haar moeder de enige in haar leven en ze delen dan ook lief en leed net elkaar.
Het verhaal begint wanneer ze in Cressville komen wonen. Hier leert Lucie Jo, Fraser en Takeo kennen. Ze krijgt voor het eerst van haar leven vrienden. Wanneer Lucie 's nachts gerommel op de gang hoort, denk ze dat haar moeder een minnaar heeft en gaat samen met haar vrienden op onderzoek. Het blijkt dat Lucie's moeder inderdaad een geheim heeft, maar heel wat anders dan wat Lucie dacht.
Het verhaal wordt door Lucie verteld en is gericht aan haar moeder. Hierdoor leefde ik snel in Lucie in, maar het gaf ook aan hoe sterk de band tussen moeder en dochter was. Zo mooi hoe ze voor elkaar zorgen. De hoofdstukken zijn kort en lezen makkelijk weg.
Het woordgebruik van Astrid Boonstoppel zorgde ervoor dat ik intens met Lucie meeleefde en ik op het einde het niet droog kon houden. Ik ga zeker meer boeken van haar lezen .