Even wennen, veel humor en een verrassend plot.
Voor Thrillerlezers leesclub Kort Geding las ik het boek De Koffer van Steve Beirnaert. De koffer vertelt het verhaal van August, die het na jarenlange onderdrukking en verstikking, helemaal gehad heeft met zijn dominante vrouw. Op een vroege zaterdagochtend ontvlucht hij zijn huis met een koffer stevig in de hand geklemd. De vlucht van August blijkt fatale gevolgen te hebben, waarbij niets is wat het lijkt.
De schrijfstijl is lekker vlot en leest prettig. Toch weet ik aanvankelijk niet helemaal wat ik van het verhaal vind. De humor kan ik waarderen, maar ik mis vooral in de eerste helft een beetje de spanning. De personages worden goed uitgediept en gaandeweg het verhaal leer je ze steeds beter kennen en groeien ze ook bij me. Ik irriteer me mateloos aan Dorothea, maar ook August vind ik een ongelooflijke oen. Bizar dat je zo over je heen laat lopen. Hoofdinspecteur Frederick Swarts wordt geholpen door zijn man Olivier (Ollie) Breeker. Geweldig dat er nu eens niet voor een traditioneel man/vrouw-huwelijk is gekozen, al moet ik eerlijk bekennen dat ook ik aanvankelijk dacht in stereotypen en in mijn hoofd Ollie voordat duidelijk werd dat het een man was bij mij toch echt een vrouw was. Ik vind ze een geweldig leuk duo en ben nu al benieuwd naar de nieuwe mysteries die ze mogelijk nog samen gaan oplossen.
Vanaf de 2e helft krijgt het verhaal steeds meer vat op mij en uiteindelijk kom ik tot de conclusie dat het verhaal gewoon heeft moeten groeien. Er komt voor mijn gevoel meer snelheid en spanning en ik kan niet anders dan doorlezen, nieuwsgierig naar het uiteindelijke plot. De koffer van Steve Beirnaert krijgt van mij 3.5 kraai.