Tot in detail!

Historywoman1994 Historywoman1994
9 apr 2023

Het boek is een tweeluik tussen het heden en verleden. In het heden volg je het personage Addie Hoult die op zoek is naar een dyanceldoner voor haar goede vriend Charlie. Omdat de donor een familielid moet zijn, verdiept Addie zich in de familiegeschiedenis waar Charlie altijd gesloten over is geweest. Zo ontdekt ze het oorlogsverhaal van de dappere Grace Tonquin en twee meegesmokkelde kinderen.

Melanie Dobson hanteert een prettige schrijfstijl waardoor je snel in het verhaal zit. De afwisseling tussen deze twee verhalen zorgt er wel voor dat je door wilt lezen omdat elke hoofstuk wel eindigt met een chilfhanger. Het is zeker aan de raden voor liefhebbers van die houden van de verhalen van Corina Bomann. Het was mijn kennismaking met de boeken van schrijfster Melanie Dobson maar het smaakt zeker naar meer!

Het verhaal werpt zeker aandacht op de Franse Tweede Wereldoorlog geschiedenis. Dit maakt het al een bijzonder boek om te lezen omdat zeker over dit stukje geschiedenis veels te weinig is geschreven. Toch moet er kanttekening worden geplaatst. In dit verhaal gaat maar een klein gedeelte echt over de Tweede Wereldoorlog.. Het is meer een boek die gaat over de gevolgen die iemand kan ervaren na de oorlog te hebben overleefd. Dit maakt het boek dan ook uniek in zijn vorm.

De bijbelse teksten hadden van mijn ook in mindere mate aanbod mogen komen. Dit voerde soms wel beetje de boventoon in het verhaal. Maar dit is zeker ook persoonlijke lezersmaak.

Wat de kracht van Melanie Dobson als schrijfster is om de omgeving tot in detail tot leven te brengen. Hier in wordt het ook duidelijk dat Melanie Dobson liefhebber van de natuur is. De vogelsoorten de fluiten en de vele Latijnse plantennamen die ze hanteert. Ook de vele landschappen die elke land kenmerkt waar de hoofdpersonages van dit boek doorheen reizen en of wonen. Je hebt het gevoel alsof je daar echt bent.

Kortom is het prachtig (oorlogs)roman die vele lezer zal raken en doen doet beseffen dat je echt moet genieten van je leven.

Het boek krijgt daarom een welverdiende ⭐️⭐️⭐️⭐️ sterren.

Meer recensies van Historywoman1994