Voor liefhebbers van kostuumdrama's!
Vandaag mijn aandeel van de blogtour van het boek verstrikt in fictie!
Het verhaal draait om Charlotte Lucas. Een jongedame die gefascineerd is door kostuumdrama's en dan in het bijzonder de film Pride & Prejudice. Ze heeft net een relatie achter de rug en is eigenlijk bang dat ze voor altijd vrijgezel blijft die woonachtig is op de zolderkamer van haar ouders. Dan krijgt ze het aanbod van haar oudere buurvrouw om met haar kleinzoon naar een bal te gaan. Ze besluit het te doen. Het brengt Charlotte onverwachts in rollercoaster die zij nooit had gedacht te ervaren.
Ik moet eerlijk waar bedenken dat dit verhaal is niet meteen mijn eerste keuze om te lezen. Toch was ik na het lezen achterlap wel enigzins nieuwsgierig. Vooral de interesse van Charlotte voor kostuumdrama's is iets wat ik zelf ook wel begrijp. Dit trok mij over de streep om dit verhaal een kans te geven.
Het is ook niet mijn eerste kennismaking met schrijfster Stockton. Ik heb al eerder het eerste deel van de serie van Bradwells gelezen van haar hand. Hierin heb ik wel gemerkt dat Stockton een behoorlijk humoristische schrijfstijl heeft waarvoor het verhaal vrij vlot weg leest. Dit is ook bij dit verhaal het geval. Hierdoor leest het fijn weg. Voor mij is Charlotte ook een vat voor herkenning. Vooral de levensfase waarin Charlotte zich bevindt is de baan wat je nu doet iets wat ik heel mijn leven wil doen? Of ga ik toch nog een studie doen? Zoja, welke dan? Enzovoort.
Het verhaal deed me voor klein beetje ook wel denken aan de BBC serie Lost in Austen. Die ook draait om een personage die enorm houdt van de verhalen van Austen. Echter belandde dit personage door een samenloop van omstandigheden ook echt in het tijdperk van Pride & Prejudice. Dit is niet het geval bij Charlotte. Het js vooral dat zij zich zo af en toe vergelijkt met de personages van Pride & Prejudice. Het is niet noodzakelijk dat je het verhaal van Pride & Prejudice kent maar zal toch redelijk wat Oh,ja-momentje opleveren. Bij in elk geval wel!
Liefhebbers van de verhalen van Charlotte de Monhcy is dit verhaal zeker aanbesteedt. Kortom een fijn verhaal om even te lezen tijdens de zomervakantie! ~