Advertentie

In het eerste hoofdstuk wordt de toon gelijk gezet door het brute, botte gedrag van Bjorn, de toenmalige vriend van Amber. Hij roept zoveel antipathie op dat je gelijk een hekel aan hem krijgt. Zijn handelingen drukken een stempel op het verdere verloop van Amber’s schrijvers carrière.
Dan maakt het verhaal een sprong naar vijf jaar later. Amber is een zeer succesvolle kinderboeken schrijfster geworden. Maar omdat ze door onzekerheid niet graag in de schijnwerpers wil staan schrijft ze onder pseudoniem. Wanneer ze een fandag van haar boeken bezoekt ontmoet ze vader Laurens en zijn zoon Shane die een grote fan is. Amber vindt Laurens een aantrekkelijke man. Ze houden contact en langzaamaan ontstaat een liefdevolle relatie, echter gebaseerd op een geheim. Laurens weet namelijk niet dat Amber de schrijfster is van deze kinderboeken. En daar komt nog bij dat Laurens niet weg is van haar boeken. Heeft hun prille relatie kans van slagen?

De schrijfstijl is heel fijn en makkelijk om te lezen. Je vliegt als het ware door het boek.
De personages zijn goed uitgewerkt, vooral Amber maakt een sterke groei door.
Laurens daarentegen is TE perfect neergezet. Bij hem had iets meer tegengas mogen zitten. Dat had de relatie wat spannender gemaakt. Omdat het verhaal in Nederland speelt klinken de plaatsen en tv programma’s niet onbekend in de oren. Het verhaal begint gelijk heel sterk om vervolgens vijf jaar later verder te gaan met Amber in een andere setting maar met raakvlakken naar de genoemde situatie in het eerste hoofdstuk. Ontroerende passages met de kinderfans.
Social media speelt een belangrijke rol in het boek. Met diversiteit als thema speelt Suzanne in op de actualiteit. Dit soms beladen thema is mooi en neutraal beschreven. Een heerlijk afgerond romantisch verhaal.

Reacties op: Een nieuwe liefde en een pseudoniem, kan dat samengaan?

11
Verborgen verhaal - Suzanne Peters
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners