Tussendoortje

ilonka.audiobooks ilonka.audiobooks
1 mrt 2024

De Time travel serie, bestaande uit de prequel ‘Het begin van het einde’ en ‘Het eind van het verhaal’ zijn twee, of eigenlijk een, eigentijdse verhalen. Het lezen van de prequel is overigens niet nodig maar wel leuk zodat je al in het verhaal zit en direct verder kunt.

Susie heeft niet alleen het huis maar ook een geldbedrag van haar tante geërfd. Wanneer de door haar ingehuurde aannemer arriveert blijkt het Lars, de beste vriend van haar ex Aaron, te zijn. Ze baalt maar ze heeft geen andere optie dus ze besluit om samen met Lars aan de klus te beginnen. Tijdens het klussen vinden ze een oud document. Het blijkt een scheidingsakte te zijn van Susie en Lars. Volgens het document is dit een akte die over 10 jaar is opgemaakt…

Susie is een zelfstandige onafhankelijke vrouw. Ze klust, ze werkt en ze stapt niet meer zomaar in een relatie. Ze is een ‘gewone’ vrouw met een realistisch figuur en herkenbare onzekerheden. Ik vind deze personage erg verfrissend. Lars vindt dat blijkbaar ook want hij raakt in de war van haar en van wat het met hem doet. Beide personages hebben karakter en ook al weten ze het zelf nog niet ze matchen vanaf het eerste moment. De personages zijn goed gekozen maar de uitwerking van Susie en L:ars en hun relatie mist verdieping en gaat op sommige momenten wel erg snel.

Het verhaal begint veelbelovend en de verhaallijn is origineel, grappig en romantisch, Het idee rondom de akte maakt nieuwsgierig en ik vind het idee erachter uiteindelijk erg leuk bedacht. De schrijfstijl van Kylie Scott is vlot en levendig, leest gemakkelijk en heeft mooie momenten maar het is haar niet gelukt dit gedurende het hele verhaal vast te houden. Ik mis de pit die ik juist in haar andere verhalen zo kan waarderen.

Kylie Scott heeft met deze serie twee leuke verhalen geschreven. Ik weet dat de verhalen niet met elkaar te vergelijken zijn maar na de mindblowing Stagedive serie is de Time travel serie wel even wat anders. Werd ik door de verhalen over de stoere rockband nog omver geblazen, het verhaal over Susie deed dat helaas niet, zelfs niet een klein beetje.

Drie sterren voor dit verhaal, een vermakelijk tussendoortje.

Meer recensies van ilonka.audiobooks