Intens verhaal

ilonka.audiobooks ilonka.audiobooks
13 mrt 2024

‘In het wilde weg' van K.A. Tucker is een prachtig geschreven roman waarin Calla haar ernstig zieke vader opzoekt in het ruige Alaska. Na 24 jaar ontmoet ze niet alleen haar vader maar maakt ze ook kennis met het leven van haar vader en de mensen die hier al die tijd deel van zijn geweest en die wel een rol hebben in zijn herinneringen.
Jonah, stil en mysterieus, is niet alleen een trotse piloot van het chartervliegtuigbedrijf van haar vader maar ook zijn buurman en goede vriend. Ze had zich nog zo voorgenomen om niet te vallen voor een Alaska-man maar de chemie tussen Jonah en Calla is vanaf het allereerste moment dat ze elkaar ontmoeten duidelijk. Hun gekibbel is geweldig en zorgt voor wat humor, geflirt en romantiek in het verhaal. Maar Calla is niet van plan in Alaska te blijven en Jonah zal er nooit weggaan….

Dit is zo’n verhaal waar je je in mee moet laten voeren en dit gaat vanzelf. De auteur weet met haar pakkende en beschrijvende schrijfstijl de setting van Alaska tot leven te brengen. Door haar beschrijvingen ontvouwt zich het beeld van de weidse prachtige wilde natuur, de bewoners, hun eenvoudige leven en reis en leef je met Calla mee tijdens haar tijd bij haar vader.

Het verhaal wordt verteld vanuit Calla. Het is vermakelijk om je in haar gedachtegang te verplaatsen. Ze maakt een emotionele ontwikkeling door van verbijstering tot intens verdriet. Calla is een stadsmeisje in hart en nieren en sleept koffers vol met kleding en make up mee naar Alaska want haar uiterlijk is erg belangrijk voor haar. Vanuit haar perspectief maken we kennis met Jonah, Wren, Simon, Susan, Agnes en Mabel. Hoewel het verhaal draait om Calla, haar vader Wren en Jonah heeft de auteur alle personages goed uitgewerkt en ze met hun sterke karakters vol levenswijsheid en eigenaardigheden een duidelijke plek in het verhaal gegeven.

Terwijl Calla in eerste instantie moeite heeft met het eenvoudige leven leert ze uiteindelijk de eenvoud te waarderen en ziet ze in dat de band die de bewoners met elkaar delen sterk en onverwoestbaar is. Het weerzien met haar vader in deze fase van zijn leven staat centraal in dit verhaal. Het maakt heel wat emoties los. De auteur heeft de ontroerende momenten van gemiste kansen, spijt en verdriet in balans gebracht met hoop, humor en vergeving. Eigenlijk zoals het in het leven ook gaat.

Een intens geschreven verhaal over het leven, over jezelf vinden en (weer) kunnen zien wat er werkelijk toe doet. Er zijn nog twee delen in deze serie, ik zou ze graag lezen.

Meer recensies van ilonka.audiobooks