Perfectly Wrong
'We zaten fout. Compleet fout. Perfectly wrong. Maar in mijn hart hoopte ik dat ik zou blijven leven, dat ik met háár mocht leven en dat ik me altijd zo goed zou voelen als op dit moment.'
‘Perfectly wrong’ is deel 1.5 in de Captive serie en gaat over Benjamin en Isabella. Hij is haar nooit vergeten, ze was zijn eerste liefde en de enige die de echte Ben achter zijn façade van charme en humor kon zien. Maar de wereld van misdaad en verraad was veel te gevaarlijk voor haar. Dus verdween Ben van de ene op de andere dag, zonder enige verklaring. Sindsdien achtervolgt de herinnering aan Bella hem dagelijks. Ook Bella is Ben niet vergeten. Ze besluit anoniem contact met Ben op te nemen, maar beseft niet dat ze zich op deze manier blootstelt aan het gigantische gevaar binnen het Scott-netwerk.
Dit deel heeft een hele andere vibe dan het eerste deel. De personages zijn anders en hun relatie komt op een totaal andere manier tot stand. Captive, deel 1 en Perfectly yours 1.5, raken elkaar op verschillende momenten in de verhaallijnen. Hierdoor krijg je het verhaal van het eerste deel van een andere kant te zien en maakt het zo compleet.
Sarah Rivens neemt je mee terug naar de wereld waar het Scott-netwerk actief is. We krijgen een andere kijk op het leven van de familie. Na het verhaal over de intrigerende personage Ash is het een verademing om met Ben mee te gaan in zijn gedachtegang. Ook hij is een gangster maar in zijn hoofd heeft hij zijn eigen wereld aan gedachten over de liefde gecreëerd. Hij is verliefd en gelooft in de liefde voor die ene vrouw.
De opbouw is meeslepend. We krijgen een kijkje in het verleden maar vooral in het huidige leven van Ben en Bella waardoor je een beeld krijgt van wat er in het verleden is gebeurd en hoe hun huidige levens verlopen. Ze zijn elkaar nooit vergeten maar het heftige einde van hun relatie in het verleden ook niet.
Het verhaal kabbelt redelijk rustig voort, is grappig romantisch en vermakelijk, tot er iets gebeurt wat het Scott netwerk op scherp zet. Maar ze deinzen nergens voor terug en gaan de uitdaging aan. Spannende, heftige en verdrietige momenten volgen.
De vrienden van Bella en het Scott netwerk zijn mooi in het verhaal verwerkt. De wending in het verhaal over Riley zag ik niet aankomen. Het geeft een leuke draai aan het verhaal. We zien ook een hele andere kant van Ash. Hij en Ella zijn nog niet klaar met elkaar want hun verhaal gaat verder in Captive deel 2, hopelijk hoeven we daar niet al te lang op te wachten….
‘Ben stond voor alles waar ik hartgrondig tegen was, en toch... Hij was perfect verkeerd voor me. Perfectly Wrong.’