Geduld is een superkracht
Waar gaat het over?
Sammy is een gewoon jongetje die net als veel andere jongetjes ervan droomt om een superheld zijn. Alleen hij kan niet vliegen, is niet supersterk en ook niet supersnel, wat blijft er dan nog over? Langzamerhand komt hij er achter dat geduldig zijn en afwachten mooie dingen oplevert. Dat afwachten en vriendelijk zijn, minder moeilijk is dan hij dacht. Dat wordt uitgewerkt in allerlei situaties waar Sammy in beland. En dan besluit hij dat geduld zijn superkracht is. Hij is dus toch een superheld.
Wat vond ik ervan:
Erg leuk boekje, waarin allerlei heel herkenbare en alledaagse situaties waarin kinderen kunnen belanden verwerkt worden. Sammy is een jongetje van kleur dat maakt het ook een inclusief boek. Het is prettig voor te lezen en de keuzes waar Sammy voor komt te staan, lenen zich ook goed tot een gesprek over: wat zou jij doen in deze situatie.
Wat vond ik ervan: