Pakkend vanaf de eerste bladzij

Ineke 08 oktober 2025
Waar gaat het boek over:
Laurien is moeder van drie kinderen en getrouwd met de succesvolle en knappe Boudewijn. Ze wonen in een riante villa in Wassenaar en hebben een au pair Marit. Laurien is journalist. Op een dag wordt ze gebeld dat haar 5 jarige dochter niet op school is verschenen. Thuis gekomen vindt ze Marit hangend aan een touw op haar slaapkamer. Dat is het begin van een rollercoaster van ellende.
Amber, de forensische rechercheur en haar partner John worden op deze zaak gezet. Ze lijken stuk te lopen op de reacties van de betrokkenen, of eigenlijk de weinige en soms onware reacties. Tegelijk gaat het ook niet echt op rolletjes in haar prive leven en moet ze aan een oude zaak ook weer aandacht geven.
Lauriens nieuwsgierigheid en haar journalistieke aard zorgen ervoor dat ze in het mysterie duikt en op onderzoek gaat. Dit is niet zonder gevaar voor eigen leven. Maar uit welke hoek komt het gevaar? Haar vrienden en man blijken niet te zijn wat ze dacht en kan ze hun wel vertrouwen?
Als Amber denkt dat de zaak vastgelopen is, komt er een doorbraak voor een DNA-match.
Wat vond ik ervan:
Dit is het tweede deel met Amber de Witt in de hoofdrol. Ik heb het eerste nog niet gelezen maar dat was geen belemmering.
Elk hoofdstuk wordt afwisselend geschreven vanuit het oogpunt van Amber en Laurien. Laurien in de ik-vorm en Amber beschrijvend. Het verhaal neemt je heel snel mee. Soms dacht ik dat ik al zag waar het heen zou gaan, maar werd ik toch weer op het verkeerde been gezet. De uiteindelijke dader had ik niet helemaal zien aankomen. Ik vind het leuk dat het verhaal zich in Nederland afspeelt, dat maakt veel dingen herkenbaar. Alhoewel de wereld van de villa’s in Wassenaar niet mijn wereld is. Het boek is zeker spannend, niet bloederig of akelige details maar wel spannend.
Conclusie:
Leuk, spannend en goed boek. Liefhebbers van Suzanne Vermeer en Saskia Noord zullen hier zeker van houden. Ik ga ook echt het eerste deel nog eens lezen en ben benieuwd naar meer van Julienne. Aanrader dus.

Meer recensies van Ineke