Buren en geheimen

Ineke 22 oktober 2025
Waar gaat het over:
In een omheinde wijk met keurige mooie op zichzelf staande woningen leven rijke en succesvolle mensen langs elkaar. Op een dag blijkt één van de alleenstaande bewoners al drie maand dood in huis te liggen en niemand had het gemerkt. De politie, Frank en Emma, gaan op onderzoek uit omdat sommige zaken verdacht lijken. Langzamerhand blijkt er meer aan de hand dan men laat blijken. De zo keurige bewoners worden onrustig.
Wat vond ik ervan:
In het begin moest ik erg mijn aandacht erbij houden. Elk hoofdstuk wordt vanuit een andere bewoner of bewoners geschreven. Gelukkig staat hun naam en het huisnummer steeds boven het hoofdstuk. Ook Olive, de dode vrouw, “spreekt” spreekt zich steeds uit in een hoofdstuk over de andere bewoners. Steeds lees je dan wat zijn van haar buren vond en hoe en wat hun relatie tot elkaar was op dat moment. Heel langzamerhand denk je lijnen te zien. Toch is het steeds weer anders. De afloop had ik niet voorspeld. Ook de relatie tussen Frank en Emma ontwikkelt zich en krijg je een inkijkje in hun leven.
Conclusie:
Een spannend boek als je even doorbijt en de mensen in beeld krijgt. Het heeft wel wat weg van het spel Cluedo. Of van een aflevering uit Hercule Poirot. Ik kon hem niet goed wegleggen en moest weten wie het gedaan had en hoe.

Meer recensies van Ineke