Een sprookje voor volwassenen

Ineke 13 december 2025
Waar gaat het over:
Adam is een jonge man die verdwaald raakt in het hart van de Black Mountains. Als hij in een grot gaat schuilen en rusten, gebeuren er rare onverklaarbare dingen. Het gebied om hem heen is veranderd en hij ontmoet bijzondere mensen met bijzondere eigenschappen en gaven. Aylwin is de eerste die hij tegenkomt en hem naar de stad zal brengen en naar hun koningin Bronwæyn. Adam snapt het niet allemaal, maar gaat mee en laat zich alles uitleggen. En zo komt hij in de sprookjesachtige stad en ontmoet Bronwæyn. Hij heeft het gevoel dat hij haar eerder gezien heeft en raakt verliefd. Maar is dat wederzijds en kan deze liefde bestaan? Doordat hij langer in hun wereld blijft raakt hij ook betrokken in de strijd tussen het kwade en de wereld van Het Licht. Adam komt zichzelf tegen en leert zich beter kennen. Hij beseft dat vertrouwen het allerbelangrijkste is. Door vertrouwen kan hij misschien de wereld en de liefde voor Bronwæyn redden?
Wat vond ik ervan:
Een sprookje voor volwassenen, prachtig beschreven met nadenkertjes over hoe je zelf in het leven staat. Peter weet je heel goed mee te nemen in deze fascinerende wereld en ook weer de link naar het heden en “onze” wereld te leggen. Tegelijk is het een boodschap voor iedereen; hoe ga jij met de wereld en de natuur om? Ik zag kleine raakvlakken met verhalen over de strijd tussen goed en kwaad. (Bijbel, Lord of the Rings enz) Erg mooi en fascinerend.

Meer recensies van Ineke