Genieten van deze serie

Inemariakiekens Inemariakiekens
12 mrt 2022

Momenteel lees ik de Haven Point reeks, een reeks waarin telkens een inwoner van Haven Point centraal staat en de liefde vindt. Dit keer is het aan Devin, de arts van het dorp. We leerden haar al wat kennen in het vorige boek, omdat toen haar halfzus, McKenzie, de hoofdrol speelde. Devin is een zorgzame jonge vrouw die ook wel haar tegenslagen heeft gekend. Toen ze een tiener was, leed ze aan kanker. Gelukkig is ze nu volledig gezond en kan ze zich wijden aan haar grote levensdoel: andere mensen beter maken. Devin ontmoet toevallig een eerder norse kerel uit het dorp, Cole. Cole is niet heel erg betrokken bij het dorpsgebeuren - hij houdt zich liever afzijdig - maar hij komt met Devin in aanraking omdat zijn zus in het ziekenhuis belandt. Cole moet alleen voor zijn twee kinderen zorgen en dat valt hem zwaar. Het grote hart van Devin gaat nog een stukje meer open en ze besluit om Cole te helpen. Maar doet ze dat louter uit professionele redenen of ook om amoureuze redenen? En waarom doet Cole zo afzijdig? Is hij wel te vertrouwen?

Ik vind het leuk als een serie zich in hetzelfde dorp afspeelt en je zo verschillende personages beter leert kennen en ze kan blijven volgen. RaeAnne Thayne is een topper in het beschrijven van personage. Je ziet zo Devin voor je, met haar empathische karakter: ze wil niets liever doen dan mensen helpen. Aan de andere kant begrijp je heel goed de reacties van Cole: waarom zou een wildvreemde vrouw zich nu over zijn gezin willen bekommeren?

Het boek leest vlot en is telkens goed gedocumenteerd, zonder te descriptief te willen zijn. Elke fase van het verhaal komt mooi aan bod en is goed uitgebalanceerd. Deze reeks is gewoon genieten.

Meer recensies van Inemariakiekens