Wie leeft voor wraak, sluit zichzelf op in een gevangenis zonder sleutel.
Door wraak gegijzeld is het vervolg op het boek Op de stoel van God. Omdat dit het tweede deel is, gaat het verhaal verder op de gebeurtenissen uit het eerste boek. Daardoor begrijp je sommige situaties en relaties tussen de personages beter als je het eerste deel al hebt gelezen.
In het verhaal staat opnieuw CIA-analist Linda Watts centraal. Wanneer leden van een geheim genootschap worden vermoord, raakt zij betrokken bij een gevaarlijk onderzoek. Al snel blijkt dat er meer speelt dan alleen een paar moorden. Wraak, macht en geheimen spelen een grote rol en zorgen ervoor dat het verhaal steeds spannender wordt.
Tijdens het lezen vond ik vooral de spanning erg goed opgebouwd. Er gebeuren regelmatig onverwachte dingen, waardoor ik steeds benieuwd bleef naar hoe het verhaal verder zou gaan. De schrijfstijl vond ik vlot en beeldend om te lezen. Daardoor kon ik me goed inleven in de gebeurtenissen en in de personages.
Wat ik ook interessant vond, is dat het verhaal niet alleen draait om actie. Het laat ook zien hoe wraak mensen kan beïnvloeden en hoe moeilijk het kan zijn om de juiste keuzes te maken. Dat geeft het verhaal meer diepgang.
Door wraak gegijzeld is een heel spannend en meeslepend boek dat mij tot het einde bleef boeien. Door de spanning, de plotwendingen en de interessante personages bleef ik steeds doorlezen. Kortom een absolute aanrader!