Voordat je sterft herinnert je eraan dat later niet bestaat. Alleen het nu waarin je durft te leven, kiezen en voelen.

Inesreadingbooks Inesreadingbooks
8 mrt 2026

Toen ik begon aan het debuut van Mark Sars Voordat je sterft, had ik nog nooit eerder een mozaïekroman gelezen. Ik wist niet precies wat ik kon verwachten, maar ik werd meteen positief verrast.

Het verhaal is opgebouwd uit vijf verschillende verhaallijnen die allemaal met elkaar verbonden worden als puzzelstukjes. In eerste instantie lijkt het misschien wat vreemd, maar juist die structuur maakte dat ik constant wilde doorlezen. Elke verhaallijn heeft zijn eigen charme en stijl en toch vallen ze gaandeweg logisch en verrassend in elkaar.

Wat me echt aansprak was de vlotte schrijfstijl. Het leest makkelijk en met humor, waardoor het boek altijd leuk blijft om op te pakken. Ik vloog er letterlijk doorheen. Geen trage passages en ondanks de diepere thema’s bleef de toon luchtig en aangenaam.

De humor in het verhaal werkte voor mij echt als een pluspunt. Soms onverwacht en absurd (zoals een surrealistisch pastaslagveld), maar altijd grappig en creatief.

Als eerste kennismaking met dit genre vond ik het verfrissend. Het boek combineert serieuze elementen met luchtige momenten en zorgt daardoor voor een leeservaring die mij heeft overtuigd. Het voelt origineel, speels en is absoluut geen standaard roman.

Een aanrader voor wie zin heeft in iets anders dan je gemiddelde roman humoristisch, vlot en verrassend origineel.

Meer recensies van Inesreadingbooks