Ademloos
Journaliste Cecily Wong wordt uitgenodigd voor een expeditie naar de top van één van de hoogste bergen ter wereld. In ruil daarvoor mag ze de beste klimmer interviewen, echter moet zij wel de top halen.
Vanaf het moment dat Cecily aankomt in Nepal gebeuren er vreemde dingen.
Hoe hoger ze komen, hoe gevaarlijker de berg wordt. Het team moet elkaar vertrouwen, maar wat als er misschien wel een moordenaar op de berg is?
In Ademloos volg je Cecily Wong die een poging gaat doen naar de top in ruil voor een interview. Meerdere mensen twijfelen wel of dit haalbaar is. Cecily heeft namelijk niet veel klimervaring.
Het was prettig om vanuit Cecily te lezen. Ze is een interessant personage en door het hele verhaal heel leer je haar steeds beter kennen. Zo ook haar klimverleden.
Hier en daar krijg je blogs te lezen die zij bijhoudt. Hierdoor krijg je nog een beter beeld van wat zij meemaakt.
De andere personages in het team waren leuk en goed uitgewerkt. Zo zijn Elise en Galden mijn favorieten.
Het verhaal is beeldend geschreven. Het is te merken dat de schrijfster zelf de berg beklommen heeft. Zelf weet ik helemaal niks van bergbeklimmen, gelukkig wordt alles goed uitgelegd waardoor ik het beter begreep.
Echter kwam ik totaal niet in het verhaal. Pas na ruim 200 bladzijdes kwam ik er echt in.
Door de verschillende twist probeert de schrijfster je steeds op het verkeerde been te zetten.
Vanaf het begin had ik al een vermoeden en deze werd aan het einde inderdaad bevestigd.
Ik geef dit boek 3,5 sterren.
Recensie-exemplaar