Bedrog
Tijdens haar vakantiebaantje ontmoet Chloe Ethan. Tegen al haar plannen in valt ze als een blok voor hem. Bij hem voelt ze zich veilig, in tegenstelling tot thuis. Dan ontmoet ze Ethans oudere broer, Oliver. Hij is het tegenovergestelde van Ethan, hij daagt haar uit. Chloe doet haar uiterste best om Oliver te ontlopen. Hun onstuimige relatie houdt ze geheim voor Ethan, met ernstige gevolgen: een brand, een gewonde en een dode. De vraag is: wie is de schuldige?
Eerder las ik Verraad van Abigail Haas. Hierdoor raakte ik ook geïnteresseerd in Bedrog. Ik vond Verraad fantastisch, dus met hoge verwachtingen begon ik aan dit boek.
Het verhaal is geschreven in ik-vorm en je volgt Chloe. Zij valt voor Ethan en later ontmoet ze Oliver.
Het zijn allemaal hele verschillende personages met hun eigen problemen. Er komen ook serieuze onderwerpen aan bod zoals verlies.
Chloe is een interessant personage om te volgen. Voor de buitenwereld probeert zij alles perfect te laten lijken. Terwijl ze diep van binnen een keuze moet maken en de zorg over haar moeder heeft.
Het boek wordt verteld in het verleden en het heden. In het begin was dit nogal wennen maar het zorgt wel voor extra spanning. Zo is er in het begin al een dode, je weet alleen nog niet wie. Het hele verhaal zit je te gissen wie de gewonde en wie de dode is.
De schrijfstijl is vlot en spannend. Het is een echte pageturner. Je vliegt er doorheen en voor je het weet ben je al bij de laatste bladzijdes beland.
Hoewel het een standalone is, zie ik een vervolg eigenlijk wel zitten. Ik ben benieuwd hoe het verder zou gaan met Chloe en de gewonde broer.
Ik kan alleen maar zeggen, wat een boek. Je wordt er in meegesleurd. Een spannende thriller met veel wendingen.