Tiny Pretty Things
Gigi, Bette en June behoren tot de beste leerlingen van hun exclusieve balletschool in Manhattan. Gigi is nieuw op school en wil alleen maar dansen, maar dat zou weleens dodelijk voor haar kunnen zijn.
Bij Bette lijkt alles mee te zitten, maar het verlangen om haar talentvolle zus te overtreffen brengt een gevaarlijke kant naar boven. De perfectionistische June moet een hoofdrol zien te bemachtigen, anders maakt haar moeder voorgoed een einde aan haar dansdromen.
Hoewel ik niks met ballet heb, sprak het boek mij wel aan. Er komen natuurlijk wel veel ballettermen in voor maar toch was het makkelijk te volgen.
In het boek volg je Bette, Gigi en June. Alle meiden hebben maar één doel en dat is aan de top komen.
Gigi is vanuit een andere staat gekomen om de opleiding te volgen aan de balletschool. Maar niet iedereen is blij om haar te zien.
Bette’s hele leven draait om ballet. Ze is ermee opgegroeid en haar zus heeft een plek bemachtigd bij een balletgezelschap.
June is altijd net niet goed genoeg. Doordat ze streeft naar perfectie komt ze in de problemen.
Iedereen heeft zijn eigen problemen, de ene nog erger dan de ander. Er zitten ook heel veel triggers in het verhaal. Zo is er sprake van racisme, pesten en eetstoornissen.
Aan drama is er geen gebrek. De gebeurtenissen stapelen zich in een rap tempo op. Je probeert erachter te komen wie de streken uithaalt.
Toch was het niet fantastisch. Was het vermakelijk? Zeker! Maar niet geweldig. Ik kan geen één personage noemen die ik 100% leuk vond.
Tevens gebeurde er zoveel dingen waarvan er gezegd wordt dat het fout is en toch doen ze het.
Mocht je dit boek willen lezen, bereid je dan voor op veel ballet, geheimen, drama en liefde.