Tweede Wereldoorlog vanuit een uniek perspectief

issie_books 10 mei 2025
Een hoofd vol vlammen dompelt je onder in de spannende, roerige periode vlak na de bevrijding van België in 1944. In een prachtig beschreven setting volgen we de Amerikaanse kapitein Jack Dumas, die samen met de levendige Dédée een brute moord probeert op te lossen. De combinatie van historische details, persoonlijke trauma’s en een misdaadplot maakt dit een intrigerend verhaal dat zich onderscheidt binnen het genre.

Peter Schrijvers schrijft in een verzorgde, literaire stijl die goed past bij de thematiek. De sfeer is rauw en geloofwaardig, en de personages voelen gelaagd en menselijk. Vooral de dynamiek tussen de ernstig getekende Jack en de sprankelende Dédée geeft het verhaal levendigheid en warmte.

De hoofdstukken zijn aan de lange kant, wat soms wat meer aandacht vraagt, maar wie zich daaroverheen zet, wordt beloond met een rijk en doordacht verhaal. Dit is geen snelle thriller, maar een roman die de tijd neemt om uit te pakken.

Voor wie houdt van historische spanning met inhoud en een unieke setting is Een hoofd vol vlammen absoluut de moeite waard. Een sfeervolle, intelligente roman die blijft hangen.

Meer recensies van issie_books