Meer dan 5,5 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Een heerlijk verhaal over de negentiende eeuw

issie_books 11 juni 2024
Perfect & imperfect is geschreven door Linda Babel. Het seizoen staat voor de deur en lady Madeline Williams maakt haar entree in de Londense society. Madeline Williams is één van de zussen van Williams die we in Rozen & Azijn hebben leren kennen. Ze wordt begeleid door haar strenge tante Ethel, die ervoor wil zorgen dat ze de perfecte man krijgt. Maar dan krijgt Madeline oog voor de verarmde lord Maxwell Livingstone, een hondenfokker met een vreemd uiterlijk. Maar perfect & imperfect dat kan nooit de perfecte match zijn, toch?

Wat een heerlijke beeldend tussendoortje! Tijdens het lezen waan je je helemaal in de negentiende eeuw. De personages zijn allemaal zo leuk en de verhaallijn is gewoon heerlijk om te lezen, gewoon perfect gedaan. Het enigste imperfecte is het eten en drinken dat een tikkeltje karig uitgewerkt is. Graag had ik wat meer gelezen over welk eten en drinken ze hadden bijvoorbeeld tijdens het bal scones of perfecte taartjes. Super ook hoe de Engelse toch wel tikkeltje droge humor erin zit.

Een heerlijk verhaal over de negentiende eeuw waar je weer een paar uur heerlijk mee kan onderdompelen. Een echte aanrader voor fans van Bridgerton.

Reageer op deze recensie

Meer recensies van issie_books

Gesponsord

Ben Koenig stond zes jaar geleden aan het hoofd van de elite Special Operations Group van de US Marshals. Samen met zijn team jaagde hij op slechteriken en wist hij iedereen te vinden. Totdat Koenig op een dag zelf spoorloos verdween.

Privédetective Myron Bolitar en de beroemde basketbalcoach Greg Downing hadden een verleden als zeer persoonlijke rivalen en later als zakenpartners. Myron heeft zijn dood verwerkt – tot twee agenten zijn kantoor binnenlopen en eisen dat hij ze vertelt waar Downing is.

Anna 'Schone slaapster' Ogilvy stak vier jaar geleden zonder duidelijk motief haar twee beste vrienden dood. Ze verkeert sinds die fatale nacht in diepe slaap. Dr. Benedict Prince is forensisch psycholoog en de laatste hoop van het OM om de zaak-Anna O. op te lossen.

Blix leidde het onderzoek naar de vermissing van de jonge moeder Elisabeth Eie. Tot zijn eigen dochter om het leven kwam en hij werd gearresteerd voor het wreken van haar dood. Hij is inmiddels vrij en degene die Eie heeft vermoord heeft hém nu gevonden.

Privédetective Julia Stark krijgt bezoek van Per Günter Mott, eigenaar van een succesvol familiebedrijf. De ochtend na een grote vergadering op zijn landgoed heeft hij in zijn telefoon een foto gevonden van een bebloede, vastgebonden man, met een zak over zijn hoofd.

Thrillerliefhebber Nicky Hunter correspondeert al jaren met de befaamde schrijver Sebastian Trapp, wiens eerste vrouw en zoon twintig jaar eerder spoorloos zijn verdwenen. Hij vraagt Nicky zijn biografie te schrijven, maar waarom wil hij nu opeens wel praten over zijn verleden?

King schrijft over het lot, sterfelijkheid en geluk. In zijn korte verhalen buigt hij de realiteit naar zijn hand en creëert hij een werkelijkheid waar alles kan gebeuren. Elk van deze verhalen kent spanning, vreugde en mysterie – elk verhaal voelt iconisch.

De Zweedse minister van Justitie wordt bedreigd en tegelijkertijd wordt er een stapel menselijke botten gevonden in de metro van Stockholm. Wat gebeurt er in de tunnels diep onder Stockholm? En wie zit er achter de minister aan?

Puck gaat undercover bij een realityprogramma om onderzoek te doen naar de geruchten over manipulatie van kandidaten. Dit seizoen moet het programma spraakmakender worden dan ooit – maar ten koste van wat?

Privédetectives Barbara en haar dochter Kim krijgen een opdracht van een bekende Nederlander, die wordt beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Wie loopt straks het meeste gevaar, hun cliënt, Barbara of ... Kim?