Joelle Charbonneau - Aan het hof van Eden
In aan het hof van Eden volgen we de tweeling Carys en Andreus. Nadat hun vader en broer komen te overlijden moet er een nieuwe opvolger worden aangewezen. Echter weet niemand wie van de tweeling als eerste geboren is op de troon op te eisen. Hierdoor worden Carys en Andreus voor het blok gezet dat zij tegen elkaar moeten strijden door middel van verschillende opdrachten wie de opvolger wordt van de troon. Carys en Andreus staan hierdoor onder grote druk waar zij altijd alles voor elkaar deden en elkaars beste maatjes waren neemt nu de achterdocht de overhand en ontstaan er scheuren in hun relatie.
In aan het hof van Eden wordt er om en om verteld vanuit het perspectief van Carys en Andreus. Hierdoor krijg je een goed beeld van beide en hun beweegredenen. Door een groot geheim uit hun verleden begin je al snel te speculeren wie er van de tweeling goed of slecht is. Ook wordt je nieuwsgierigheid gewekt hierdoor omdat je niet direct weet wat het geheim is.
Aan het hof van Eden was voor mij een boek waar ik best veel verwachtingen van had. De andere boeken van Joelle Charbonneau vond ik ook allemaal ontzettend goed en de achterflap sprak mij enorm aan. Echter merkte ik al snel dat de verwachtingen die ik had enigszins uitbleven. Maar waarom?
Naar mijn idee kwam het boek gewoon niet snel op gang. Het las best traag weg en je moest je aandacht er ontzettend bij houden om alles te begrijpen. Daarnaast maakte het verhaal naar mijn idee soms gekke tijdssprongen en vroeg ik mij af wat er daar tussen dan eigenlijk was gebeurd.
Naarmate het einde van het boek in zicht kwam werd het verhaal spannend en gelukkig pakte het verhaal dus wel dusdanig dat je wilde doorlezen om erachter te komen hoe het zou aflopen. Helaas kwam ik er tot mijn frustratie achter dat dit boek deel 1 van een tweeluik is. Het einde eindigt namelijk spannend genoeg dat je door wilt lezen in het vervolg. Pech voor mij, het tweede boek is namelijk niet vertaald waardoor ik enkel kan gissen naar de echte afloop van deze tweeluik.
Dit boek krijgt van mij 3,5 ster.