Het favoriete verhaal in de serie
De vergeten tuin is het derde deel in de Kraaidorp reeks en speelt zich deze keer af in het jaar 1621. 1621 is het jaar dat Colette jong was. Haar moeder wordt veroordeeld wegens hekserij en wordt op de brandstapel gezet. Colette is woest dat haar moeder haar is afgenomen en wilt wraak nemen op de mensen die haar moeder veroordeeld hebben. Maar voordat Colette wraak kan nemen worden zij en haar broer Bertus meegenomen door een mysterieuze man. Op de plek waar zij mee naartoe worden genomen ontdekken Colette en Bertus een lang bewaard geheim van hun moeder. Colette wilt hierdoor koste wat het kost haar moeder terugkrijgen en keert zich tot duistere magie. Tijdens haar zoektocht naar wraak vindt zij de vergeten tuin met de mysterieuze bron.
Wederom is ook het derde deel in de Kraaidorp reeks een spannend kinderverhaal. Met Colette maakte we kennis in het eerste deel als de slechte heks. In dit deel maak je haar mee vanaf haar jeugd. Hierdoor kom je er goed achter wat er allemaal gebeurd is in haar leven om te worden zoals ze in deel 1 was. Het verhaal speelt zich in drie delen af waardoor je een goed beeld krijgt over een bepaald tijdsbestek van haar leven.
De vergeten tuin is een vlot verhaal met de nodige spanning. De plottwists die erin voorkomen zijn goed bedacht en zijn niet allemaal even voorspelbaar. Daarnaast wordt je goed op een verkeerd spoor gezet aan het begin van het verhaal. Waarin je in deel 1 te weten komt dat Colette een zus en een broer heeft wordt er hier in het eerste deel van het boek enkel over haar broer gesproken. Met een klein beetje frustratie bleef ik doorluisteren maar het helemaal begrijpen deed ik niet. De auteur had hier toch echt geen grote fout gemaakt? Gelukkig bleek dit dan ook niet het geval en wordt alles gedurende het boek een stuk duidelijker.
Kortom is de vergeten tuin een toegevoegde waarde in de serie maar je zou dit verhaal ook zeker voorafgaand aan de duistere school en het verlaten huis kunnen lezen als prequel.