Een spannend vervolg in de Kraaidorp reeks
Het verlaten huis is deel 2 van de Kraaidorp reeks. Wanneer er in het huis van Quinten een nieuwe familie komt wonen raken zij al snel bevriend met de oude buren van Quinten. Wanneer de kinderen een avondje samen doorbrengen terwijl de ouders weg zijn wordt het huis getroffen door een aardbeving. De kinderen raken bewusteloos en wanneer zij wakker worden zitten ze opgesloten in een oud vervallen huis. Waar kwam die aardbeving vandaan en hoe zijn ze in dit oude vervallen huis belandt? Al snel vinden ze een grote kist wat het begin is van een spannend avontuur.
Wat was het weer heerlijk om een nieuw avontuur te beleven in de Kraaidorp reeks. Nieuwe personages worden geïntroduceerd en deze zijn weer erg fijn om het verhaal vanuit te beleven. Ook in dit deel zijn de leeftijden en het gedrag van de kinderen weer realistisch neergezet. Op het kleine opstandige puntje na dat ze de film Jurassic Park gingen kijken.. ik scheet vroeger echt bagger van de t-Rex en het personage op het toilet haha!
Het boek heeft een fijne opbouw en de spanning is goed voelbaar. Hierdoor wil je echt doorblijven lezen om erachter te komen wat er precies gebeurd is met de kinderen dat zij in dit verlaten huis zijn belandt.
Het verhaal neemt een onverwachte wending die niet te voorspellen is van te voren. Het verrassingseffect is daardoor wederom weer goed neergezet.
Ook dit boek schreef Sandra J. Paul wederom met hulp van haar kinderen. Het idee daarvan vind ik erg leuk bedacht en brengt de nodige kinderfantasie echt tot leven.
3,5 ster