Een spannend jeugdboek voor jong en oud
In Kraaidorp woont de 12 jarige Quinten. Wanneer er een grote storm over Kraaidorp raast staat er tot ieders verbazing de dag erna een geheel nieuw gebouw in het dorp. Dit gebouw blijkt een school te zijn genaamd de Duistere school. Alle kinderen uit het dorp gaan naar deze school. Echter vindt Quinten dit nogal vreemd. Hij weet zeker dat er iets niet in orde is met deze nieuwe school. Kan Quinten de andere overtuigen dat er iets vreemds is met de school?
De Duistere school is een heerlijk kinderboek met het nodige vleugje magie. Het verhaal is vlot geschreven, heeft meerdere onverwachte plotwendingen die het verhaal de nodige spanning geven.
Quinten is een fijn personage om het verhaal vanuit de beleven. Daarnaast kwam Quinten ook echt als 12 jarige over in het verhaal wat de geloofwaardigheid van het karakter ten goede komt.
Het leuke weetje van het boek vond ik toch wel dat Sandra J. Paul dit boek samen met haar zoontje heeft geschreven. De nodige kinderfantasie komt hierdoor nog beter tot zijn recht.
3,5 ster