Sophie Jordan - Achter de nevel

Joelleleest Joelleleest
18 mrt 2021

Achter de nevel begint zijn verhaal waar we in Ziel van vuur gebleven waren. Jacinda, haar moeder en zusje zijn terug in de kolonie en tijdens hun terugreis heeft zich iets wonderbaarlijks voorgedaan. Deze gebeurtenis zet het leven van Jacinda en haar familie op zijn kop. Eenmaal terug in de kolonie voelt Jacinda zich helemaal niet meer op haar plek en de enige die haar lijkt te accepteren en wilt beschermen is Cassian. Kan Jacinda haar nieuwe leven buiten de kolonie inclusief Will geheel achter zich laten of verlangt zij inmiddels meer naar dit nieuwe leven waar ze even van heeft mogen proeven?

Achter de nevel is een goed vervolg op Ziel van vuur. In dit boek wordt je weer helemaal meegenomen in Jacinda haar leven maar dan in de kolonie. Het boek wordt net zoals Ziel van vuur goed voorzien van spannende momenten en hier en daar wat plotwendingen die je totaal niet had zien aankomen. Doordat er zo goed vanuit Jacinda haar gevoel wordt geschreven leef je helemaal met haar mee. Ze heeft moeite om nog geaccepteerd te worden door de kolonie en weet niet wat ze met haar gevoelens aan moet voor Will en Cassian. Zoals een typische tiener heeft Jacinda hier ook erg last van “stemmingswisselingen” in wat zij denkt dat ze wilt en wat goed voor haar is.

Sophie Jordan heeft met het tweede deel weer een ijzersterk verhaal neergezet die je meermaals op het puntje van je stoel laat zitten en je het boek absoluut niet weg kan leggen. Het verhaal leest net zoals Ziel van vuur ontzettend vlot en eindigt weer ontzettend sterk. Hierdoor wil je direct doorlezen in het laatste deel alleen stiekem wil je ook niet dat het avontuur van Jacinda binnenkort tot zijn einde komt.

Ik geef dit boek 5 sterren.

Meer recensies van Joelleleest