Sophie Jordan - Kracht van de onyx
Kracht van de onyx is alweer het laatste deel van de firelight trilogie. Je gaat direct verder in het verhaal waar deel 2 eindigde. Je wordt direct weer meegenomen in de avonturen van Jacinda en ook dit deel kent weer veel spannende momenten.
Door de eerste twee delen had ik grote verwachtingen van het laatste deel. Sophie Jordan heeft deze verwachtingen zeker waar kunnen maken met het laatste deel. Het verhaal kent weer veel spannende momenten ondanks de in totaal 254 tellende bladzijdes waaruit het derde deel bestaat. Meermaals zit je op het puntje van je stoel te lezen en vlieg je door de spannende momenten heen.
Daarnaast wist het boek mij meermaals te verrassen over bepaalde gebeurtenissen. Waar je dacht dat je wist wie de boeman was en je helemaal meeging met de gedachtengang van Jacinda hierover sta je vervolgens perplex dat dit een hele andere wending neemt.
Ondertussen is Jacinda nog steeds in tweestrijd wat zij moet doen met Will of Cassian. Waar ik duidelijk mijn favoriet had tussen één van de twee koos Sophie Jordan helaas voor de ander. Dit heeft er denk ik ergens mee te maken dat er naar mijn idee net iets te veel “zwijmel” scenes inzaten tussen de spannende momenten door die mij enigszins irriteerde. Hierdoor was het einde van het boek toch niet helemaal bevredigend voor mij. Gelukkig kon ik dit snel van mij afzetten want ook dit derde deel las ik in één ademteug uit en heb ik van begin tot eind ontzettend van genoten.
Ik geef dit boek 5 sterren.