Joelle Charbonneau - Nodig
In Nodig volgen we meerdere personages in het plaatsje Nottawa die lid worden van een online social media platform genaamd Nodig. Op dit social media platform kunnen de tieners allemaal verzoeken aanvragen wat zij denken nodig te hebben. Echter staat tegenover de aanvraag wat je nodig hebt een tegenprestatie. Waar deze tegenprestatie eerst nog onschuldig lijkt gaat deze steeds meer van kwaad tot erger. In het boek volgen we als “rode hoofddraad” Kaylee Dunham. Kaylee heeft een donornier nodig voor haar zieke broer. Weet het social media platform deze nier voor haar broer te regelen? En tegen welke prijs?
Joelle Charbonneau zet met Nodig een heel ander verhaal neer dan ik met de Test trilogie van haar had gelezen. Zij bewijst hiermee dat een verhaal van “thrillerachtige” aard ook in haar vingers zit.
Doordat de hoofdstukken klein van stuk zijn leest het samen met de fijne schrijfstijl erg vlot weg. Wel moet je flink blijven opletten door de hoeveelheid personages waarvan uit geschreven wordt. Het mooie aan al deze personages is dan weer dat zij echt het verhaal vormgeven. Je krijgt hierdoor een veel beter beeld van het social media platform Nodig en welke invloed dit heeft op een groep tieners.
Echter had het boek helaas ook wat kleine minpunten. Door de hoeveelheid aan verschillende personages miste ik soms enige diepgang dan wel een vervolg hoofdstuk van het personages. Denk hierbij aan de beweegredenen van de persoon waarom iets gedaan werd of gebeurde. Ook had je door de hoeveelheid personages soms best veel hoofdstukken tussen een personage inzitten waardoor je weer even moest oprakelen hoe het nou precies zat met dit personage.
Gelukkig zat het minpuntje het lezen van dit boek niet in de weg. Joelle Charbonneau zet je op meerdere dwaalsporen wie de dader achter Nodig zou kunnen zijn. De complottwist die het verhaal kent is hierdoor sterk.
Dit boek krijgt van mij 4 sterren.