Advertentie

Op een dag valt bij alle dieren een brief in de brievenbus. Een aankondiging van de grote dierenrace. Van elke soort mag één dier meedoen. Op de dag van de wedstrijd is het spannend. Honderdnegen dieren doen mee. Ze hopen allemaal nummer een te worden. Op de plaatsen… START!
De grote dierenrace begint, alle dieren rennen in één keer de wereld rond!
De grote dierenrace is een geweldig boek. In de binnenkant van de kaft worden alle dieren voorgesteld. Een heleboel dieren herkennen de kinderen, maar er zitten ook dieren bij, die ze nog nooit eerder hebben gezien. Nadat de uitnodiging is gelezen, zien ze alle dieren klaar staan. Dit is een mooie gelegenheid om alle dieren terug te zoeken. Noem een dier en kijk of deze erbij staat.
De dieren rennen over de wereld. Ze komen door de jungle, zwemmen door de oceaan, kruipen een donkere grot in, klimmen een steile berg op, koorddansen op grote hoogte, glijden over het ijs en zoeken de uitgang van het doolhof. Kinderen ontdekken de sterke kanten van de dieren en zien welke achterblijven. Doordat ze verschillende gebieden doorkruisen zijn het steeds andere dieren die de leiding nemen. Uiteindelijk sprinten het paard en de cheeta naar de eindstreep en duikt uit het niets de zwarte panter op. De uitslag krijgen de kinderen te zien. In een prachtige rangorde staat elk dier afgebeeld. Natuurlijk krijgt de winnaar een medaille en wat blijkt dan….alle dieren krijgen er één, elk dier heeft wel iets waarin hij uitblinkt. Het ene dier is het slimst, een ander dier verzamelt de meeste eikeltjes. Kinderen weten snel iets te benoemen, waar een dier in kan uitblinken. Daarnaast is dit een mooie aanleiding om met kinderen in gesprek te gaan. Waar ben je goed in? Is iedereen daar goed in? Is het belangrijk om ergens goed in te zijn? Uiteindelijk kom je met kinderen tot de conclusie dat iedereen wel ergens goed in is.
De illustraties zijn prachtig, je blijft kijken en ziet hoe alle dieren zich gedragen in een leefomgeving. Alle dieren zijn afgebeeld. Kinderen kiezen spontaan een dier uit, die ze steeds terugzoeken op de plaat. In de linkerbovenhoek staan ook drie kleine ‘zoek en vind’ opdrachten.
De grote dierenrace een boek waar kinderen oneindig veel plezier aan beleven.
Ben je klaar voor de grote dierenrace? Start!

Reacties op: De grote dierenrace

1
De grote dierenrace - Haluka Nohana
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 14,95
E-book prijsvergelijker