Advertentie

Langnek heeft zijn plaats gevonden in de Efteling. Hij is één van de zes dienaren die een prins hebben geholpen de prinses te bevrijden. De andere zijn Putoor, Springkuit, Heuvelbuik, Koukleum en Kogeloog. Ontmoet ze in het nieuwe prentenboek De zes dienaren van de Efteling.
Op een mooie zomerdag gaat een dappere prins op weg naar het kasteel van de koningin. Onderweg komt hij verschillende mannen tegen met bijzondere eigenschappen. Zij worden zijn dienaren. Bij het kasteel aangekomen krijgt hij de opdracht om binnen een kwartier te zorgen dat de prinses voor de koningin komt te staan. Samen met de zes dienaren waagt de prins zich aan deze opdracht. Gaat het ze lukken om de prinses te redden?
Het prentenboek De zes dienaren is een prachtig verhaal en is gebaseerd op het sprookje van de gebroeders Grimm. De tekst sluit aan bij het niveau van jonge kinderen, heerlijk om voor te lezen. Tijdens het voorlezen is er de uitdaging om mee te zingen met het lied, dat de prins onderweg zingt. Deze staat in de tekst afgedrukt in een ander lettertype en in het wit.
De illustraties zijn van Esther Rosier. Ze zijn kleurrijk en sfeervol. Geweldig hoe ze de mannen heeft getekend. De een met grote oren, de ander met ontzettend lange benen. Kinderen herkennen meteen waaraan de mannen hun naam te danken hebben.
Ben jij klaar om de prinses te redden?
Ga met De zes dienaren deze uitdaging aan.

Reacties op: De zes dienaren

1
De zes dienaren - Efteling Bv
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker