Meer dan 4,0 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid

Het is bijna Kerstmis.
Achter elk raam is feest, gelach en plezier.
Behalve bij Sofie. Daar is het stil.
Dus pakt Sofie haar jas en wanten
En stapt de koude winterochtend in.

In het prentenboek Ergens in de sneeuw dwaal je met Sofie door de stad wanneer er plotseling een sneeuwstorm opsteekt. Tussen de witte vlokken doemt er een eland op. Hij neemt Sofie mee naar een prachtig wit bos. Daar ontdekt ze een kleine dennenboom zonder versiering en lichtjes. Sofie krijgt een idee. Samen met alle dieren uit het bos gaat ze op zoek naar de mooiste natuurschatten en versieren ze de boom. Wordt het nu een warme kerst voor haar?
Ergens in de sneeuw is een hartverwarmend kerstverhaal van Linde Faas. Vanaf het begin neemt ze je mee in een fantastisch avontuur. De prachtige illustraties zorgen ervoor dat je je verplaatst in een winters bos. De prenten zijn lekker groot, mooi van kleur en heel sfeervol. De natuur speelt hierbij een grote rol en het licht zorgt voor de juiste uitstraling. Soms mysterieus, een andere keer gloeit er blijdschap en geluk. Sofie valt met haar rode mutsje lekker goed op en we beleven haar emotie. De tekst is verdeeld in kleine stukken en heeft op elke pagina een geschikt plekje gekregen. Niet te opvallend, heel subliem.
Kijk samen met Sofie welke natuurschatten gevonden worden en benoem de dieren die in een mooie stoet achter haar lopen. Versier samen de boom en voel de warmte wanneer Sofies vader in het bos verschijnt.

Ergens in de sneeuw
diep verstopt in het winterwoud,
staat een kleine boom te stralen
onder het dansende noorderlicht.

Reacties op: Waanzinnig mooi 'kerst'verhaal

13
Ergens in de sneeuw - Linde Faas
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
Gesponsorde boeken