Op zoek naar.... een dinosaurus
Het prentenboek Heb jij misschien Olifant gezien? Van David Barrow was een groot succes. Het vervolg is nu verschenen: Heb jij misschien dinosaurus gezien?
Deze keer gaan het jongetje, de hond en de olifant op zoek naar een nieuwe vriend. Ze gaan naar de stad en zoeken daar in alle straten. Zelfs in het museum, in de metro en in het skatepark kijken ze rond. Nergens kunnen zij hem vinden … kun jij ze helpen?
Wederom heeft David Barrow, met Heb jij misschien dinosaurus gezien? een verhaal geschreven wat ieder kind hilarisch vindt. Op de omslag zie je de drie vrienden speurend over het zebrapad lopen. Zodra je de titel hebt verteld, weten we wat ze zoeken… en dinosaurus. De kinderen beginnen te gniffelen. Boven in de hoek zien ze namelijk al het hoofd van een dinosaurus. Terwijl het verhaal wordt voorgelezen, kunnen ze moeilijk hun mond houden. Het jongetje, de hond en de olifant zien niks, maar de kinderen wel. Zij ontdekken op elke prent een detail van een dinosaurus. De betrokkenheid is groot en samen zijn we benieuwd wanneer de vrienden de dinosaurus ontdekken. Kortom het is hilarisch om het drietal te volgen.
Het verhaal wordt in enkele zinnen verteld. De prachtige illustraties sluiten hierbij aan en prikkelen de kinderen om het verhaal aan te vullen. De tekeningen zijn met waterverf gemaakt en zijn een lust voor het oog. David heeft gekozen voor warme, natuurlijke kleuren. De kinderen vinden het opmerkelijk dat niemand opkijkt wanneer het jongetje met de hond en de olifant door de stad loopt. Iedereen lijkt het normaal te vinden. In de illustraties ontdekken we grappige details. Er wordt enorm gelachen om de duif en de hond in het skatepark.
Op de achterkant van het boek ontdekken we dat er een diversiteit aan mensen door de stad lopen. Hebben zij de dinosaurus misschien gezien?
Heb jij een dinosaurus gezien?
Je moet HEEL GOED zoeken,
dan zie je hem misschien!