Advertentie

Het Moemonster is een gevoelig boek. De hoofdpersoon, Hannah voelt zich altijd moe. Ze heeft een Moemonster in zich, die haar verdrietig, somber en boos maakt. Terwijl haar vrienden spelen en ravotten rust Hannah uit. Ze kan het Moemonster niet verslaan. Maar er is één ding waar het Moemonster niet van kan winnen. Hannah heeft een geweldige fantasie. In haar hoofd kan ze alles… dansen, springen, toveren, hard rennen, onzichtbaar zijn of vliegen. Alles wat Hannah in haar hoofd beleeft, komt in haar tekenboek. Daar verzamelt Hannah al haar avonturen, die ze in haar hoofd bedenkt.
Sam Loman maakt bijzondere, prachtige boeken. In het Moemonster herkennen kinderen het gevoel van vermoeidheid. Het niet meekunnen doen omdat je te moe bent. Je alleen voelen terwijl anderen heerlijk spelen. Fijn is dat ze ontdekken dat je wereld groter wordt, wanneer je je fantasie gebruikt. De wereld krijgt kleur en wordt mooier. De illustraties dragen hier aan bij. Ze zijn sfeervol. Prachtig hoe met een eenvoudig lijn, het Moemonster is weergegeven. Wanneer Hannah speelt met haar fantasie, zie je ook meer kleur in de illustraties. Ze zijn vrolijk en stralen het gelukkige gevoel van Hannah uit.
Het Moemonster van Sam Loman een prentenboek, dat je even laat stil staan, maar niet te lang… ga op reis met je fantasie. Dat kan Het Moemonster niet verslaan!

Reacties op: Het moemonster- en de kracht van fantasie

2
Het moemonster - Sam Loman
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 13,99
E-book prijsvergelijker