Advertentie

Roodstaart, aan het begin Roodpoot, is een onzeker personage. Als leerling wordt hij gered door Tijgerklauw en daardoor heeft hij het idee dat hij hem in alles moet helpen. Roodpoot doet daardoor allerlei klusjes die hij eigenlijk niet wil doen.

De RivierClan en de DonderClan hebben ruzie en voeren soort van oorlog over de Zonnerotsen. Deze ruzie duurt zolang dit boek duurt. In de eerste serie wordt veel verwezen naar deze ruzie. Door deze novelle kom je er meer over te weten.

Blauwster wordt leider van de DonderClan en Roodstaart wordt haar commandant, tot grote ergernis van Tijgerklauw. Nu heeft Roodstaart nog meer mot met Tijgerklauw… Wie de serie een beetje kent, weet dat Tijgerklauw geen lieverdje is.

Over het einde had ik een beetje mijn twijfels en te lezen op Goodreads was ik niet de enige… Het gevecht bij de Zonnerotsen wordt in dit boek anders beschreven dan ons wordt verteld in de hoofdserie. Nu weten we nog minder.. Want welke versie is er nu waargebeurd? Ik vermoed wat in deze novelle staat.

Het leukste aan deze novelle waren misschien wel de laatste bladzijden, waarin een vuurrode kat de Clan binnen komt wandelen…

Reacties op: Er wordt veel duidelijk

2
Roodstaarts schuld - Erin Hunter
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners