Mooi vormgegeven
De vormgeving van dit boek springt er uit. De kleuren van de cover kun je op bovenstaande afbeelding zien, maar de binnenkant is nog veel kleurrijker. De kleuren paars en oranje hebben de overhand. Elk stuk van het boek begint met een grote illustratie. De illustraties zijn gemaakt met viltstift en daardoor vallen ze in mijn ogen nog meer op, omdat ik dat niet vaak tegen kom.
Het verhaal is in de flaptekst al uitgelegd. De tweeling is duidelijk verschillend en daardoor zullen kinderen zich snel kunnen identificeren met een van de twee. Oma Beer en IJsbrand hebben naast de tweeling, moeder en buurman ook een rol. De namen vond ik creatief: mama Kat, oma Beer, buurman Wolf en de namen van Sala en Monk komen van de naam van hun vader: Salomon.
In het verhaal komt ook naar voren dat Salomon eerst Suleyman heette. Dat is zijn moslimnaam. Hij heeft voor de Westerse variant Salomon gekozen zodra hij naar Europa ging. Ook wordt verteld wie Salomon/Suleyman was in de geschiedenis.
Black Lives Matter is een ander onderwerp dat naar voren komt in het verhaal. Alles bij elkaar genomen was het een boek dat leuk en leerzaam is om te lezen, maar het is geen favoriet van mij geworden, daarvoor springt het verhaal er niet genoeg voor uit. Aan het einde wordt het begin van de pandemie ook nog even aangehaald, dat vond ik totaal niet bij de rest van het verhaal horen.