Avontuurlijke YA
Water van Lara Reims is een avontuurlijke young adult. Het leest vlot en de schrijfstijl is heel beeldend en dus omschrijvend. De omgeving van Lizzie en het eiland werd meteen duidelijk. De bijpersonages werden minder beschreven, er was meer nadruk op de omgeving.
Lizzie is een onzeker meisje, dat komt door een vriendin uit het verleden. De vriendin blijft een groot geheim, niet hoe ze heet, want dat wordt vaak benoemd, maar wat er precies is gebeurd blijft geheim. Uiteindelijk kom je er wel achter, maar toch vond ik de informatie summier.
Er is paniek in het land, op het eiland. Het eiland heet het hele boek het eiland en is dus fictief. Maar Frankrijk (Parijs) en Nederland worden ook genoemd. Het is dus echt een combinatie van realiteit en een fictieve wereld. De technologie die in de eerdere boeken van Reims naar voren kwamen, waren hier ook weer aanwezig. Lizzie heeft een speciale set lenzen, waarmee ze een virtuele wereld kan zien.
Het was mij niet helemaal duidelijk of Water een vervolg was op Lucht, na het lezen kan ik wel zeggen dat er terugkerende elementen waren. Maar welke precies, dat zul je zelf moeten lezen.
Ik heb het boek met veel plezier gelezen, alleen waren er op het einde wat onduidelijkheden en werden dingen/concepten wel erg snel uitgelegd. Daar raakte ik een beetje in de war, maar Water van Lara Reims is een wonderlijk avontuur. Voor jongeren die houden van avontuur en technologie. Het is een young adult, maar deze vind ik al te lezen vanaf 12 jaar.