Mysterieus
Zij ging dood en ik bleef leven sprak mij heel erg aan. Het verhaal begint heel rustig, het probleem wordt langzaam duidelijk. Kyle heeft een aantal meisjes een bericht gestuurd en de ik-persoon was daar een van. Ze heeft niet gereageerd en nu leeft ze dus nog. Aan het begin van het boek vond ik de ik-persoon echt een zeurpiet. Overal negatief over. Gelukkig veranderde dit.
Ze vindt geluk in haar vriendschap met Lindsey, maar ook de vriendschap met Charlie. De vriendschap met Lindsey is heel typisch, zal herkenbaar zijn voor young adults. Liefdesverdriet, meidenfilms kijken en samen tutten. De vriendschap met Charlie is moeilijk, omdat ze beide in rouw zijn.
Er zijn veel mysteries in dit boek, dit verhaal. Wie heeft de meisjes nou de teddybeer en de bloemen gestuurd? Lindsey en de ik-persoon gaan op onderzoek uit. Maar het grootste mysterie vond ik: hoe heet de hoofdpersoon? Heb ik iets gemist? Het blijft een mysterie voor mij.
Ondanks alle mysteries die in het verhaal zaten, vond ik dit boek heel fijn om te lezen. Het was zo beeldend geschreven dat ik me echt in de omgeving kon plaatsen. Ik kon mezelf wat minder in het hoofdpersonage vinden, maar dat gaf niets. Het ging vooral om het verhaal. Als je van mysteries en young adult houdt, dan is dit boek iets voor jou.