Advertentie

In het Londen van net na Wereldoorlog I reist de jonge Louisa Cannon gedwongen met haar oom met de trein van Londen naar Hastings. Hij wil haar gebruiken om een schuld in te lossen. Gelukkig slaagt Louisa er in om te ontsnappen door uit de trein te springen. Louisa had stiekem gesolliciteerd als kindermeisje bij de familie Mitford en geholpen door de jonge spoorwegpolitieman Guy Sullivan is ze nog op tijd het huis van de familie Mitford.
Na enige dagen sijpelt het nieuws door dat in de trein waar Louisa uit is gesprongen, het lijk is gevonden van de verpleegster Florence Nightingale Shore. Louisa en de oudste dochter van de familie Mitford, Nancy, zijn vastbesloten de moord op te lossen.
Ondertussen is Guy Sullivan toegevoegd aan een team van Scotland Yard om de moord te onderzoeken. Groot is zijn teleurstelling als blijkt dat het onderzoek wordt stopgezet omdat er geen verdachte is te vinden.
Hij probeert de moord op te lossen door buiten diensttijd aanknopingspunten te onderzoeken en mensen te ondervragen. Het speurwerk van Louisa en Nancy heeft ook e.e.a. opgeleverd. Als de resultaten van zowel Guy’s speurwerk en van het speurwerk van Louisa en Nancy worden samengevoegd, wijst alles naar 1 dader. De ontknoping vindt plaats op het feest van de 18e verjaardag van Nancy.
Dit is een detective in de traditie van Agatha Christie. De verhaallijn bouwt langzaam op en het wordt chronologisch verteld. De schrijfster is er in geslaagd om een tijdsbeeld te schetsen van een land dat aan het opkrabbelen is na een rampzalige oorlog. De wanhoop van velen die familie en geliefden verloren waren. De wil om alle ellende achter zich te laten. Maar ook het Engeland met de grote standsverschillen, de weldaad bij de rijken en de armoede bij de armen.
Het speciale aan dit verhaal is dat de schrijfster de historisch bekende familie Mitford als uitgangspunt heeft genomen evenals gebeurtenissen die in die tijd hebben plaatsgevonden om een fictieve detective te schrijven. De zes dochters van baron Redesdale waren in de jaren 30 van de vorige eeuw berucht en beroemd , ze stonden bekend als de Mitford Sisters. Dit is het eerste deel van 6 boeken, in ieder deel speelt een Mitford dochter een hoofdrol. Nancy is de oudste van de Mitford Sisters.
Als je van detectives in de traditie van Agatha Christie houdt, dan is dit beslist een boek om te lezen. Als je de laatste pagina gelezen hebt, niet getreurd, er komen nog 5 andere delen aan.

Reacties op: De Mitford Moorden #1

85
De Mitford-moorden - Jessica Fellowes
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 20,99 Bestel het e-book € 11,99
E-book prijsvergelijker