Advertentie

Na het verlies van haar man en de moeilijke periode die daar op volgende voor Laura en haar kinderen Lizzie van 14 jaar en Nate van 12 jaar, is Laura er aan toe om terug deel te nemen aan de maatschappij. En dat is zo makkelijk niet, want ze is jong getrouwd en veel diploma’s heeft ze niet. Ze waagt haar kans door te solliciteren op een onconventionele vacature waarin een kok gezocht wordt voor het zomerseizoen voor een druk bezocht strandcafé.
Ze krijgt de baan en zo vertrekt ze met haar kinderen en de bejaarde hond Jimbo naar Budbury Dorset. Ze gaan wonen op in een vakantiewoning op een vakantiepark. De heenreis verloopt niet zo soepel want de kinderen willen eigenlijk niet weg uit Manchester naar zo’n duf dorp in Dorset wat de reis niet echt gezellig maakt. Ze verdwalen diverse malen en komen veel te laat en in het donker aan op het vakantiepark. Gelukkig is daar de knappe Matt om hen te helpen met het uitladen van de wagen.
Het Duincafé is een gezellig rommelig strandcafé waar naast de toeristen ook dagelijks een groep vaste gasten komt voor een praatje en wat gezelschap . Cherie Moon, de eigenaresse, is een vrolijke oudere vrouw met een grote levenswijsheid. Laura bloeit op in deze omgeving, ze krijgt een goede band met de vaste gasten. Ze heeft een talent om een ieder welkom te laten voelen in het Duincafé. Ze wordt weer als de persoon die ze was voordat haar man overleed. Matt wordt een belangrijke persoon in haar leven. Als haar gevraagd wordt om als manager het Duincafé te gaan runnen, durft ze dit uiteindelijk niet aan en is terugvluchten naar Manchester haar enige uitweg. Maar of dit de juiste beslissing is?
Zomer in het Duincafé is onderverdeeld in een proloog in 2 delen: de vacature voor de kok en de sollicitatiebrief van Laura (verdrietig en grappig tegelijkertijd) en daarna een verdeling per week welke weer onderverdeeld zijn in aparte hoofdstukken. Onder de week aankondiging staat vermeld wat er in die week gebeurt is.
Het boek is geschreven in de ik vorm, waardoor het lijkt of Laura je vriendin is, die haar belevenissen aan je verteld. Het is een empathisch geschreven boek dat precies in balans is. Het is grappig, de verdrietige elementen zijn niet te zwaar en de romantiek niet te overdreven. Kortom het is een perfect feelgood boek dat fijn leest.

Reacties op: Zomer in het Duincafe # boekentip Marieke Scheers

157
Zomer in het Duincafé - Debbie Johnson
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 15,99 Bestel het e-book € 11,99
E-book prijsvergelijker