Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Prachtig liefdesverhaal!

books.plants.breda 16 oktober 2020
Als je van het boek 'De Vliegeraar' en '1000 schitterende zonnen' van Khalid Hosseini hebt genoten, dan moet je dit boek ook zeker gaan lezen!

Roya leert op 17-jarige leeftijd, in 1953, de charmante Bahman kennen in haar favoriete boekhandel. Er ontstaat een kortstondige romance met een verloving als gevolg. Roya komt uit een gezin met een vader die erg vooruitstrevend is voor die tijd en die opleiding voor zijn dochters erg belangrijk vind. Bahman komt uit een hogere klasse en zijn moeder heeft zijn leven al uitgestippeld. Roya past niet in haar plannen en zij doet er dan ook alles voor om te voorkomen dat de twee in het huwelijk treden. Na de revolutie scheiden de wegen van Roya en Bahman dan ook. Roya gaat studeren in Amerika en trouwt daar met de Americaan Walter. Ze is gelukkig, maar echte liefde vind ze pas bij de geboorte van haar dochter die helaas binnen het jaar overlijdt en wat voor altijd een smet op het hart van Roya geeft.

Bahman leeft het leven in Iran dat zijn moeder voor hem uitgestippeld heeft. Na het overlijden van zijn vrouw komt hij met zijn kinderen naar Amerika om daar een boekhandel op te starten. In 2013 komen de levens van Roya en Bahman weer samen, wanneer Roya onverwachts in de boekhandel komt en daar kennis maakt met de zoon van Bahman, die sprekend op haar Bahman lijkt. Pas aan het einde van het boek kom je er achter waarom de wegen van Roya en Bahman gescheiden zijn.

Het is een prachtig boek, had wel iets meer diepgang mogen hebben wat mij betreft gezien de politieke situatie in Iran, maar het is zijn vier sterren meer dan waard.

Reageer op deze recensie

Meer recensies van books.plants.breda

Gesponsord

Deze thriller trekt je razendsnel mee in een complot met onbetrouwbare staatslieden met hun eigen agenda's, internationale conflicten en hoogoplopende bedreigingen voor de samenleving.