Vampieren in een nieuw, bloederig jasje

Kelly 14 juni 2025
Ik verbaas me iedere keer opnieuw over de diversiteit in het werk van Victoria Schwab. Ieder boek is wat betreft thema en personages compleet anders dan het vorige, maar wat overeenkomt is de gelaagdheid en de prachtige schrijfstijl. In haar nieuwste werk legt Victoria eeuwen aan honger, eenzaamheid en verlangen naar macht bloot. We volgen verschillende vrouwelijke vampiers, waarbij de ene haar menselijkheid beter heeft kunnen bewaken dan de andere.

Hoewel ik enorm van dit boek heb genoten, stoorde ik me wel enorm aan de vele spelfouten en ontbrekende leestekens. Ik denk niet dat ik eerder een boek heb gelezen waar zo vaak de punt aan het einde van de zin ontbrak. Erg zonde, want dat haalt de leeservaring voor mij wel echt naar beneden. En zonde voor Victoria, want het haalt zonder dat zij daar als auteur iets aan kan doen af en toe de glans van verder goede scenes.

Meer recensies van Kelly