Een spannend vervolg op de avonturen van de heksentweeling
Blogtour!
De draken van verandering is het vervolg op de witte zee van bliksem en vormt deel 2 van de Linxuven-serie. Op de cover van het boek staat een draak omringt door een vlammenzee, een afbeelding die (nadat je het boek hebt gelezen) perfect bij het verhaal aansluit. In dit tweede deel volgen we meerdere verhaallijnen, waarin allebei verandering centraal staat.. Vevay en Caomh zitten vast in een drakenwereld, terwijl hun dierbaren worden lastiggevallen door een zeer nieuwsgierige journaliste en onze favoriete Xova Far in groot gevaar is door een wraakzuchtig familielid. Met name de plotlijn in de drakenwereld vond ik erg leuk. Rowena heeft hier allerlei details aan toegevoegd (wat eten draken, welke planten zijn er etc.), waardoor het levendig aanvoelt.
De ontwikkelingen in deel 2 gaan snel en zijn soms erg verrassend (blz. 280, plottwist?!). De verschillende verhaallijnen (elk met een eigen scala aan personages) maken het geheel soms ook wat verwarrend. Voor mij zouden iets minder personages die allemaal wel nog een laag dieper uitgewerkt zijn beter werken. De demonische kip vond ik erg grappig. Mooi in het verhaal vind ik ook dat de tweeling wat betreft innerlijk erg van elkaar verschilt, dat komt ook in dit tweede deel weer goed naar voren. In het einde van het boek komen alle plotlijnen samen, de plotlijn in de drakenwereld voelde 'afgerond', het oplossen van de problemen in de mensenwereld ging voor mij wat te vluchtig/makkelijk. Alles bij elkaar is deel 2 een spannend vervolg in deze magische serie voor jongeren en (jeugdige) volwassenen. :)
Dankjewel voor dit recensie-exemplaar Rowena! Meer informatie over deze serie of een kijkje in de keuken van Rowena's schrijfproces? Kijk dan op haar instagram of op haar website rowenadewit.nl