De creepy stad O.
Stad O. heeft een heel interessant concept: een stad waar iedere inwoner langdurige contracten en geheimhouding krijgt, waarbij een deel van de inwoners in een geheime, nabije fabriek werkt. Bethe, het hoofdpersonage, krijgt langzaamaan steeds meer twijfels bij deze fabriek en de gezondheid van de inwoners van de stad. Het is behoorlijk creepy in Stad O. en Bethe komt erachter dat uit de pas lopen eigenlijk geen optie is.
Gebaseerd op het thema en de achterflap had ik een wat sneller, dystopischer boek verwacht. Het duurde (voor mij) lang voordat er écht iets gebeurde en ongeveer de helft van de bladzijden gaat over de kinderwens van Bethe en haar man. Niks mis mee, maar niet de dystopische spanning die ik zocht. Daarnaast bouwde de spanning langzaam op, maar bleef voor mij een climax/ontknoping uit.
Een mooi geschreven boek, maar het matchte niet helemaal mijn verwachtingen.
Een mooi geschreven boek, maar het matchte niet helemaal mijn verwachtingen.