Uniek boek van eigen bodem
Ik volgde Robin al een tijd op haar YouTube kanaal en toen ik haar tegenkwam op een fantasy festival was ik heel blij om een gesigneerde exemplaar van haar debuut te kunnen kopen. Verloren Aluria is een multiple POV, portal fantasy boek, waarin een wereld met levende steden centraal staat. Het concept levende steden is ook wat mij het meeste aansprak, super creatief en ik ben dit concept nog niet eerder ergens tegengekomen in deze vorm. Steden met emoties, waarbij de emoties van inwoners ook invloed kunnen hebben op de mentale gesteldheid van de stad.
Het duurde wel even voordat ik lekker in het verhaal zat, mede door de verschillende perspectieven die elkaar afwisselden. Ook de flashbacks en de vele bijpersonages maakten het wat verwarrend af en toe. Maar toen ik eenmaal een stuk gevorderd was in het boek zorgden de wisselingen van perspectief juist voor enorm veel spanning.
De afgelopen jaren is er (ook internationaal) naar mijn idee vooral veel aandacht voor wat eenvoudigere fantasyboeken. Geen al te complexe werelden en het liefst maar één, max twee perspectieven. Dat maakt ook dat ik zo genoten heb van Robins boek, een uniek en origineel concept met een wereld waarin zoveel speelt dat er meerdere boeken op voort kunnen borduren. Allebei de varianten binnen het fantasygenre zijn leuk, zowel de eenvoudigere als de complexe, maar ik ben blij dat er ook wat meer complexe, uitgebreide fantasyboeken op de markt komen. Ik ben fan!