Verrassend en vol humor
✨ Kroon & Kyrata ✨
Het is meteen duidelijk hoeveel liefde en aandacht er in het laatste deel van de Riv-serie zit. Alleen al door de vele verwijzingen naar de onderwaterwereld (golvenkrabbers, vinbalelftal). Als lezer 'duik' je (helaas) voor de laatste keer in de onderwaterwereld van Riv en haar vrienden.
Met alle verhaallijnen en karakterontwikkelingen was ik heel benieuwd hoe Anniek alle eindjes aan elkaar ging knopen. Hoe gun je namelijk alle karakters een bevredigend einde nadat je zo lang met ze hebt doorgebracht? Anniek weet dit ogenschijnlijk moeiteloos te volbrengen in een spetterend slotstuk vol humor, intrige, VERRAAD (!!!) en liefde. Van een scene ben ik nog steeds niet helemaal bekomen (M. in die cel??? Wtf Anniek? Heb hier trauma aan overgehouden). Kan dus ook verklappen dat ík één personage niet helemaal vergeven heb.
Het verhaal leest soepel, terwijl Anniek tegelijkertijd ingewikkelde plotontknopingen aan elkaar verbindt en urgente problematiek in haar verhaal verwerkt (klimaat, wij-zijdenken, fast fashion etc.). Daardoor ontstijgt het verhaal voor mij veel boeken in hetzelfde genre, omdat het je écht aan het denken zet over de wereld waarin wij leven.
Daarom (en door alle humor) geef ik Kroon & Kyrata 5 sterren! Ik ben super benieuwd wat Anniek nog meer gaat uitbrengen.
Dank Clavis voor het leesexemplaar!
Dank Clavis voor het leesexemplaar!