Spannende historische portal fantasy

KellyvanEeten 05 mei 2025
Duivelsdochters is het eerste deel van de Doronburc trilogie, een historische portal fantasy die zich deels afspeelt in het heden en deels in de Middeleeuwen. Marieke en ik zitten allebei in dezelfde schrijversgroep, dus dit boek stond al langer op mijn TBR-lijstje. :)

In het begin kwam ik er even moeilijk in, maar na een paar hoofdstukken (en een tijdreis) had de verhaallijn me goed te pakken. Je volgt als lezer Sarah en Niels (uit het heden) die in de lichamen van mensen in de Middeleeuwen terecht komen. Een tijd waarin de pest rondwaart en vrouwen die een kruidendrankje teveel maken op de brandstapel belanden. Marieke weet de sfeer uit die tijd goed neer te zetten.

Af en toe miste ik net een klein beetje achtergrond en van mij hadden het prima nog wat hoofdstukken meer mogen zijn (o.a. over het verraad van een van de personages).

Duivelsdochters is een prachtig debuut en ik ga zeker de andere delen ook lezen.

Meer recensies van KellyvanEeten