Een ontzettend leuke, vermakelijke, humoristische en fijne nieuwe feelgood
Alice Scott is een heerlijke optimist die droomt van een grote doorbraak als auteur. Hayden is de tegenpool, de menselijke donderwolk die een Pulitzerprijs won met zijn laatste boek. Beiden willen de biografie schrijven van Margaret Ives, de erfgename van een van de meest beruchte families van de 20ste eeuw. Ze krijgen een proefperiode van een maand, waarna Margaret een van de twee kiest wie haar levensverhaal mag vastleggen. Het probleem? Ze geeft ze beide maar de helft van het verhaal. Door een strikte geheimhoudingsverklaring - komt er een spanning tussen hen - want ze kunnen geen informatie aan elkaar uitwisselen. Zal hun verhaal, ondanks de mysterie, tragedie en geheimen, een liefdesverhaal worden?
Mijn ervaring:
Wat een heerlijk, vermakelijk en erg leuk verhaal. Emily Henry heeft een heerlijke levendige, vlotte en fijne schrijfstijl. Haar verhalen zijn goed vertaald, waardoor je gemakkelijk op gaat in dit nieuwe en romantische verhaal van haar.
We lezen het verhaal van biograaf en auteur Alice. Het personage is realistisch en goed uitgewerkt. Doordat het een redelijk doorsnee vrouw is, leef je makkelijk met haar mee. Ze mag de wereldberoemde Margaret interviewen en haar levensverhaal in een biografie vastleggen. Maar al snel blijkt dat Alice het moet afleggen tegen prijswinnaar Hayden, die ook ontzettend graag deze kans wil. Ook deze personages zijn sterk en verschillend uitgewerkt. Zeker Margaret, die gedurende het verhaal meer diepgang krijgt en zeker het feit dat haar bestaan van glitter en glamour ook een andere zijde kent, zorgt voor een pakkend verhaal. De vriendinnen van Alice geven het verhaal nog een extra fijne en complete aanvulling.
De verhaallijn wordt op fijne wijze opgebouwd en krijgt naarmate het verhaal volgt ook diepgang. Naast een heerlijk liefdesverhaal, humor en leuke wendingen en gebeurtenissen maken we op speelse en vermakelijke wijze ook kennis met het levensverhaal van Margareth en kent het een leuke en verrassende ontknoping waar ik niet teveel over los wil laten zonder spoilers weg te geven.
Geweldig, groots mooi leven is een ontzettend leuke, vermakelijke, humoristische en fijne nieuwe feelgood van Emily Henry. Het is heerlijk levendig, vlot en fijn geschreven en het verhaal kent diverse, unieke en intrigerende personages. We duiken in het bijzondere levensverhaal van superster Margaret waarbij we ondertussen genieten van een heerlijke opbloeiende liefde tussen Alice en Hayden. Ofwel, deze nieuwe Emily Henry is weer een ontzettend leuke aanrader om te gaan lezen.
Mijn ervaring: