Meer dan 5,2 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Vervloekt advent

Krista Feije 31 oktober 2023
Langzaam kruipen de kerstdagen dichterbij. Het jonge stel Julia en Steffan ontvangen tot hun verbazing een sobere, in elkaar geknutselde adventskalender. Afzender onbekend. Wanneer ze het eerste luikje openen weten ze niet goed wat ze met de onderliggende afbeelding aan moeten. Op het plaatje staat namelijk een autoband. Als de volgende dag de autoband van hun zeurende buurman is lek gestoken, groeit de nieuwsgierigheid naar wat er achter luikje twee zit.

Met bondige zinnen schrijft auteur Tamara Geraeds (ogenschijnlijk) eenvoudig spanning in de compacte hoofdstukken van haar gloednieuwe novelle, die 120 bladzijden telt. Ongemerkt vliegen de pagina’s om en kantelt het aanvankelijke adventkalender-plezier naar nervositeit, angst en pijn. De mysterieuze maker van de kalender lijkt het stel goed te kennen en zint op wraak. Maar wraak op wie?
De verscheidene perspectieven in dit ‘tussendoortje’, uitgegeven door Uitgeverij de Verhalenfabriek, houden de vaart erin en brengen meerdere personages moeiteloos in beeld. Letterlijk in beeld! Want wie houdt wie nu in de gaten?

Let dus op en kijk even over je schouder, als jij op 1 december het eerste luikje opent van jouw adventskalender. Fijne kerst allemaal!

Dank je wel, Verhalenfabriek, voor dit recensie-exemplaar!

Reageer op deze recensie

Meer recensies van Krista Feije